Blogg

noimage

Februar 2006 er historie
Volda Mars 2006 I ei klok bok står det at ein ikkje skal “legge handa på plogen for å sjå seg attende”…

Eg har tenkt litt på det; kva som ligg mellom linjene i ei slik utsegn, og om det berre handlar om at det er klokast å sjå framover, og ikkje grave seg ned i nostalgi og gammalt grums. Ja, eg grunnar på det enno.

 

Mystisk lysFor min eigen del kjennest det som god terapi å ta seg ein pust i bakken og rekkje opp i det som har kome ein i møtest seinaste tida; få rydde opp litt, og få oversikt over kva ein eigentleg var med på. Heldigvis har eg lettast for å hugse dei lyse og glade hendingane best. Det viskar gjerne ut skuggane som måtte dukke opp.

 

… ja, bank i bordet: måtte den legninga følgje meg lenge.

 

Februar var ein månad med stor reiseaktivitet gjennom varierte landskap – og på fleire måtar. For vestlendingar er været alltid eit interessant tema, og februar var ein interessant månad på den måten også. Vår Herre sine lyssettingar har vore spenstige; sjå berre på bileta som vart knipsa ved Bjørkedalsvatnet i Volda.

 

SKRUK MED MUSIKALSK OG FARGERIK SAMARBEIDSHELG

 

SKRUK med musikalsk og fargerik samarbeidshelg

 

Andre helga i Februar har SKRUK ei av sine faste helge-samlingar.

 

Å vere saman med SKRUK plar vere eit lyft for både sjel og humør, og slik vart det denne samlinga også. Effektive øvingar på dagane og kreative innslag frå koristane på kveldane gav mykje lått og løye, og mykje song.

 

Mr. Carver Davenport og Mr. Ezekiel Williams kom eins ærend frå New Orleans for å drille SKRUK i spirituales og gospel, og Prots fekk sitje på skulebenken og vere student. – Herleg!!

 

Mr. Carver Davenport og Mr. Ezekiel Williams

 

“SOMMERLANDET”

 

Det andre høgdepunktet i Februar var oppføringa av Sommerlandet i regi av Kirkesangforbundet i Stavanger, og med songarar frå heile Rogaland. Tord Gustavsen, Mats Eilertsen og Knut Ålefjær var med på laget.

 

Nydelege tilbakemeldingar frå både publikumarar og songara viser til forskjellege typer sterke opplevingar i møtet med Sommerlandet.

 

Verket er skapt av Eyvind Skeie, komponist Galib Mamedov og Tord Gustavsen som har laga arrangementa.

 

BEIJING

 

Kva med dyne og trekk og laken i 100% silke

 

I dei ti siste dagane av Februar var det Beijing som var staden der det skjedde. Beijing i Februar kan vere ei kjøleg oppleving. Og kaldt måtte det kjennast for dei som hang, klatra og stod i stillasa på skyskraparane, som no fyk til vers i Beijing for å bli klar til OL.

 

Kinamat er annaleis i KinaMen trivelege gjensyn med fleire vener, og med nokre seine kveldar på byen gjorde at eg gløymde heile kulda.

 

På dagtid var det leiarkonferansen «Ledelse og kultur» i regi av KLM-Lahnstein som galdt.

 

Her følgde spennande førelesingar av professor Harald Knutsen, engasjert korsong og artige pianistiske innslag av Per Arild Skorgen, samt foredrag av Nickolas Smith og kona hans som er kinesisk. Dei lærde oss om kinesisk politikk, kultur og historie, og gjorde at dagane for som ein røyk.

 

Konferansen viste seg i det heile å bli svært vellukka, og KLM- Lahnstein er alt i planlegginga av ein liknande konferanse på Cuba til neste år.

 

På fritida var det sjølvsagt sightseeing, god mat og shopping med knallhard pruting.

 

Fake Rolex-klokker og goretex-jakker, ekte silke, praktfull emaljekunst og skreddersydde Kashmirgarderober vart med på heimreisa til Norge.

 

Besøket på ein silkefabrikk sette merke etter seg i lombøkene til nokre av oss.

 

Vel, eg vart seint ute med denne sida, og slik timeplanen ser ut dei to neste månadane kjem eg nok til å ligge etter kalenderen, men eg skal koma om ikkje so brått. No ser eg fram til Kulturmix i Peru, og å møte att Altiplano saman med mange gode kulturmixvener som ein har lært å kjenne etter kvart.

 

prots

 

PS: Beklagar skitpraten som hamna i gjesteboka mi no i mars . Den vart send frå ei svensk spamkjelde. Eg håper ikkje at det skremer nokon frå å kome med helsingar likevel.

Publisert 01.03.2006 Skriv ut artikkelen Bookmark and Share

Reporter :  webmaster
Source : 


 • Mai 2010
  Mai 2010
  01.07.2010
  2009 var eit spennande år på mange måtar. Kva ville året bere med seg av godt og gale? Kva ville f eks fredsprisvinnaren Obama klare å utrette, som president i det mest innflytelsesrike landet i verda? Korleis ville den finansielle uroa som drog seg til i 2008 utvikle seg? Ville vi merke noko av dette her i Norge – og i Volda f.eks?
 • Våren har kome til Volda
  Hei alle som har purra meg om å fornye og oppdatere denne sida. Takk skal de ha! Det er faktisk kjekt med slike purringar – det viser at nokon kikar innom av og til. Så takk og takk, og her kjem endeleg oppdateringa. Eg startar like godt der forrige side slutta – i 2008.
 • x