Blogg

noimage

Sommaren heng att i enno

Volda Oktober 2006

 

- men so var det også den finaste sommar i manns minne i følgje dei som har godt minne.

 

Og ein flott sommar har det vore.

 

I år hadde SKRUK si årlege sommersamling på Kjeldsund. Då var det som vanleg «storfamiliesamling» med skruk-songarar, ungar og barnevakter om ein annan. Kjeldsund er eit paradis for både voksne og ungar når veret er i godlage. Denne sommaren hadde koret mange prosjekt på gang samtidig. Konsertar i nærområdet, dvs i 10 – 15 mils omkrets. Planlegging av USA tur til våren. Laila og Olav Bergheim som er våre gode hjelparar for denne turen, kom til Kjeldsund og orienterte om kor langt planlegginga var komen “over there” med booking av konsertar, logistikk etc… Olav Bergheim heldt også eit “miniforedrag” for koret som m.a. gjekk på motivasjon og målsettingar . Spennande.

 

Hovudoppdraget for sommersamlinga var imidlertid å øve inn det nye repertoaret som skulle bli til ein ny SKRUK-CD før vi avslutta samlinga.

 

Tord Gustavsen har arrangert fleire av våre gamle songar og salmer spesielt for SKRUK og «Nymarks Kollektiv». «Nymarks Kollektiv» består av musikarane Kåre Nymark på trompet, Mats Eilertsen på kontrabass, Kennet Ekkornes på percussion og Tord Gustavsen på piano.Volda kyrkje fungerte som studio slik den har gjort ved dei fleste innspelingane til Skruk (ca 20 innspelingar). Innspelinga var i boks i starten av august, og CD`en vil er i handelen no frå slutten av Oktober. Klikk på:
SKRUK CD innspelingar

 

CD-innspelinga var ikkje før gjort unna før det var rett til video innspeling i fjell og fjøre for å få med korsong og norsk natur til marknadsføringa av USA-turnèen.

 

 

KULTURMIX i Romagna Italia

 

Publikum i RomagnaFerien med stor «F» i år var å vere med Kulturmix til Romagna i Italia. Anne Dahl Olafsen og Karen Tone Hernandez stod for opplegg og reiseledelse på ein tur der temaet var «Mat og Musikk».

 

Romagna distriktet ligg i den nordlege delen av Italia, ikkje så langt frå Bologna og Toscana. Vi hadde base i den vesle landsbyen Santa Sofia, som er ein sann oase med eit tilbakelena tempo og og ei herleg avslappa atmosfære for ein rastlaus nordmann. Her var det ikkje andre turistar å sjå, men gjestmilde og blide folk med god mat og nydeleg vin, for ikkje å snakke om is-kremen.

 

Mellom korøvingar, matopplevingar og konsertar var det dagsturar til Firenze, Assisi, Torino og Rimini. Denne var ein flott kombinasjon, som sveisa kulturmix-gruppa saman på ein utmerka måte.

 

Ekspedisjonen i Romagna

 

Som aktiv deltaker opplevde eg denne turen som ein av dei mest trivelege og avslappande feriar eg har hatt på mange år. Stor takk til Karen Tone og Anne for eit flott opplegg!

 

Kor i dør med utsikt

 

Sunnivadagane

 

Sunnivadagane i år var eit litt meir nedtona arrangement enn dei tidlegare åra, men med eit flott program. Sunnivakoret saman med Anne Marte Slinning og Tina Brandal gjorde ein utmerka innsats ved avslutningskonserten i Selje kyrkje på Søndag. Per Arild Skorgen var som så ofte før kapellmeister.

 

Sunnivakoret på øya

 

Eit spennande og uventa oppdrag dukka opp frå Telenor i september. Den årlege konferanse som dei plar halde for sine ca 150 toppleiarar i Europa og Asia, var lagt til Budapest i år. Saman med Per Arild Skorgen vart eg utfordra til å lage eit kor av samtlege 150. Vi fekk ein time på oss. Og kor det vart det – firstemt til og med. Ikkje visste eg at der var så mange dyktege og entusiastik koristar i Telenor si toppleiing.

 

No ser eg fram til austlandsturnèen med SKRUK 27. – 29. Oktober. Då blir det konsertar i Askim på Fredag kl 21:30 og i Moss kirke på Laurdag kl 17:00 med acapellarepertoar. Samme laurdag kl. 21:00 blir det konsert i Glemmen kirke Fredrikstad og to konsertar i Kulturkiken Jacob Oslo på søndag ettermiddag. Meir info på :SKRUK nytt


Repertoaret på desse konsertane blir frå vår nye CD «Dype, stille, sterke, milde» med Tord Gustavsen og band. – Velkomen til konsert!

 

Og då er hausten her.

 

God haust!

Over Østerrike

Publisert 10.10.2006 Skriv ut artikkelen Bookmark and Share

Reporter :  webmaster
Source : 


 • Mai 2010
  Mai 2010
  01.07.2010
  2009 var eit spennande år på mange måtar. Kva ville året bere med seg av godt og gale? Kva ville f eks fredsprisvinnaren Obama klare å utrette, som president i det mest innflytelsesrike landet i verda? Korleis ville den finansielle uroa som drog seg til i 2008 utvikle seg? Ville vi merke noko av dette her i Norge – og i Volda f.eks?
 • Våren har kome til Volda
  Hei alle som har purra meg om å fornye og oppdatere denne sida. Takk skal de ha! Det er faktisk kjekt med slike purringar – det viser at nokon kikar innom av og til. Så takk og takk, og her kjem endeleg oppdateringa. Eg startar like godt der forrige side slutta – i 2008.
 • x